Козацька Україна§12,ст.66, +цікавинки .

Дуже цікава тема. Тільки параграф у підручнику? Ні, мало. 



***
Издательство "Клуб сімейного дозвілля"
планирует выход новой книги. Меня она заинтересовала, буду следить и, возможно, приобрету(дочь подписана).

 новий історичний роман “ Самійло Кошич – козак легенда”
Це перший великий твір в українській літературі про звитяжне життя, самовіддану боротьбу з ворогами та велике кохання козацького очільника Самійла Кошича (Кішки). У цьому творі відображено остаточне об’єднання дніпровського козацтва у військово-суспільну структуру – Військо Запорозьке. На сторінках книги яскраво змальовано малодосліджені історичні події: заснування Томаківської Січі, перші чорноморські походи запорожців проти Кримського ханства та
Османської імперії. У романі описується зародження героїчного епосу українського народу, висвітлюється побут та вірування українців другої половини XVI століття.
Даний твір з’явиться у продажу літом 2020 року про що буде додатково повідомлено на сторінках спільноти «Історія Українського Козацтва».
На світлині ескіз обкладинки майбутньої книги.

***

Іван Сулима напівзабутий герой українського козацтва!
Маловідомий історичний факт козацький гетьман Іван Сулима, став єдиним козацьким ватажком що отримав у Ватикані особисте благословення від Папи Римського Павла V Боргеса. За видатний подвиг після 15 річного полону у турків Іван Сулима, організував повстання на бойовому корабля Османської імперії та захопив з повсталими козаками у полон 300 елітних яничарів. За цей подвиг Римський Папа вручив Сулимі найвищу нагороду Ватикану – золоту папську медаль та офіційно визнав українських козаків, як християнських лицарів. Ще цікавий факт Іван Сулима став єдиною людиною в Речі Посполітій першою половини 17 століття яка була нагороджена цією нагородою. Ще цікаво, те що цю нагороду отримав не католик, а людина православного віросповідання, що було для Папською держави фантастичною рідкістю.

***
Петро Калнишевський
***
Цікава стаття про сережки

Комментарии

Популярные сообщения